Opojen Polku maaseudulle -päivä
to 15.9.2022 Perhossa!

Järjestämme yhdessä Perhon Eräelämyksien ja Mhy Keskipohjan kanssa hankealueen opoille elämyksellisen päivän Perhon luonnossa! Päivä sisältää melontaa Myllyjoki – Penninkilammen kauniilla alueella tai valinnaisesti vaellusta koskemattomassa ikimetsässä. Saamme lisäksi kuulla aamukahvin yhteydessä sekä esittelyn Polku maaseudulle -hankkeesta että uusimmat uutiset metsästä sekä infoa perusasteen metsäalan opintopolusta. Metsäalasta meille on kertomassa Mhy Keskipohjan metsäasiantuntija Jenni Palola.

Mukaan opojen Polku maaseudulle -päivään mahtuu maksimissaan 20 hlöä. Kannattaa siis olla sukkela! Ilmoittautuminen ruokailua varten pyydetään tekemään viimeistään 12.9. mennessä.
ILMOITTAUTUMISLINKKI: https://link.webropolsurveys.com/S/D9543ACBD6EE50A5
Tervetuloa mukaan ikimuistoiseen päivään!

Hei kaikki tervetuloa virtuaali luokkaretkelle kesäkuun alussa. Farmer Time Finland järjestää virtuaalitilavierailuja, jotka ovat kaikille avoinna. Avoimet ovet! https://www.facebook.com/events/180026947308304?ref=newsfeed

Nyt aloitamme uuden välilehden Polku maaseudulle hankkeessa. 9.4. meillä on ensimmäinen Farmer Time luento suomenkielisellä alueella. Maitotilayrittäjä Heli Marjoniemi Marjoniemne maito Oy:stä pitää liveluennon robottinavetasta Haapajärven yläkoululaisille. Seuraavalla viikolla Kärsämäen yläkoulun oppilaat pääsevät Riina Mäenpään mukana Mäenpään maatilalle livelähetyksen kautta. Jos asia kiinnostaa, ota yhteyttä Tanjaan tai Riittaan, järjestämme asian. https://www.facebook.com/farmertimefinland

Kevät ja valo voittaa, aurinko paistaa. 4.9.2021 järjestetään 10- vuotis juhlanäyttely Kärsämäellä. Silloin on kulunut tasan 10 vuotta, kun ensimmäiset Lasten maatalousnäyttelyt järjestettiin Kärsämäellä. Siitä asti niitä on pidetty vuosittain vuorotellen kolmella paikkakunnalla. https://www.facebook.com/lastenmaatalousnayttely

Polku maaseudulle -hanke toteuttaa yhteistyössä Metsäteollisuus ry:n kanssa Mahdollisuuksien metsä -luennon tiistaina 15.12.2020 klo 13.00-14.00. Mahdollisuuksien metsä – Suomen suurin työpaikka on ylä­­koulun 8.-luokkalaisille sekä lukiolaisille suunnattu koulukampanja. Webinaarissa metsäteollisuuden ammattilainen kertoo metsäalan mahdollisuuksista, tuotteista sekä innovaatioista. Luennon aikana nuoret saavat käsityksen siitä, millaista metsäteollisuus tänä päivänä on: minkälaisia monipuolisia opiskelu- ja työmahdollisuuksia se tarjoaa, miten alalla kiinnitetään huomiota vastuullisuuteen ja mitä kaikkea puusta valmistetaan. Mahdollisuuksien metsä -kampanjaa ovat toteuttaneet vuodesta 2013 lähtien Metsäteollisuus ry ja Suomen Metsäyhdistys yhdessä metsäteollisuusyritysten ja Puunjalostusinsinöörit ry:n kanssa. KIINNOSTUITKO? Tule mukaan ja ilmoittaudu luennolle viimeistään 30.11.2020. Lähetämme teille teams-linkin kolme päivää ennen luentoa. Ilmoittautumislinkki

Luonnosta liikettä ja hyvinvointia -webinaari kaikille lasten liikunnasta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille! Luento toteutetaan yhteistyössä Ilo kasvaa ulkona -hankkeen, Keplin ja Tmi Katariina Pohjoiskankaan kanssa. Webinaari sisältää jumppaa ja satuilua koirien kanssa, lähiluonnossa liikkumista sekä metsäjoogaa. Ilmoittautumiset 13.9. mennessä www.kepli.ingo.fi. Lisätietoja: Emilia Hirvi/Kepli, emilia.hirvi@kepli.fi, 0440-916 076.

Keskiviikkona 9.9. Kannuksen varhaiskasvatuksen lapset pääsevät tutustumaan Keskipohjanmaan ammattiopiston Kannuksen toimipaikassa maaseudun elämään. Toiminnallinen maasetupäivä toteutetaan yhdessä Keski-Pohjanmaan Liikunnan (KEPLI) kanssa.

Tapahtuma valitettavasti peruutettu koronan takia! Polku mukana 8.9.2020 Kokkolassa Keski-Pohjanmaan liikunta ry:n (KEPLI) järjestämässä varhaiskasvatuksen liikuntaseminaarissa. Ruokatietoustyöpajassa yhteistyössä mukana myös Kokkolan 4H.

Nivalan yläkoulun Polku maaseudulle -tapahtuma peruuntui keväällä 2020 koronan vuoksi, mutta uutta tapahtumaa on suunniteltu lukuvuodelle 2020-21. Vierailukohteet ovat Nivalan lämpölaitos, Nivalan teollisuuskylä ja metsähoitoyhdistys Pyhä-Kalan metsäkohde.

Haapaveden yläkoulun Polku maaseudulle -tapahtuma peruuntui keväällä 2020 koronan vuoksi, mutta uutta on suunniteltu lukuvuodelle 2020-21. Vierailukohteet ovat Agronic, Pohjolan maito Valma kauppa MHY Haapavesi-Kärsämäki ja JEDU:n puutarha Kytökylällä.

Pyhännän yläkoulun Polku maaseudulle -tapahtuma peruuntui keväällä 2020 koronan vuoksi, mutta uutta suunnitellaan lukuvuodelle 2020-21. Vierailukohteet ovat Real Snacks, Jukkatalo, MHY Siikalakeus.